Veel mensen hebben hun tuin niet op orde als het gaat over de veiligheid. Je kunt dan denken aan het tuinhuis, maar ook aan de erfafscheiding. Sommige mensen hebben niet eens een schuttingdeur. Dat zijn allemaal dingen die het inbrekers juist gemakkelijk maken om dingen uit de tuin te roven of uit het huis. Lees in deze blog een aantal tips om de veiligheid te verbeteren. We noemen dit inbraakpreventie. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de tuin er mooi uitziet, daarom is stijl ook van belang bij de keuze van de inbraakpreventieve middelen.

Kies een stijlvol en mooi design

Wanneer je op je gemak in de tuin zit, dan wil je natuurlijk niet tegen een lelijk hekwerk aankijken. Ook is het misschien niet zo mooi om verschillende camera’s te zien, vanaf het terras, die opzichtig aan je muur hangen. Gelukkig zijn er subtiele opties voor bedacht om dit allemaal netjes weg te werken. Wanneer het gaat over een hekwerk, dan heb je veel keuze als het gaat over stijlen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het veilig is en inbrekers op een afstand gehouden worden.

Een gaashekwerk kan je veel stress schelen op dit punt. En dit ziet er ook prima industrieel uit. 

Verdere inbraakpreventieve maatregelen 

Natuurlijk is een hekwerk niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Één van de grootste problemen met woningen is dat de sloten en de afdichting niet in orde zijn. Voor dit punt kun je zorgen dat er een slotenmaker bij je langskomt, die eventjes goed een check doet of alles wel in orde is. Hij of zij geeft dan een inbraakpreventie-advies waarmee je verder kunt. Zo loop je geen onnodige risico’s en is de kans een stuk kleiner geworden dat jou een inbraak overkomt.