Over het algemeen spenderen kinderen vrij veel tijd op hun kamer, en hier vervelen ze zich niet vaak. Frequent spelen en druk doen kan in sommige gevallen schadelijk uitpakken voor je vloer. Dus wees er zeker van om in een kinderkamer over een vloer te beschikken die ‘speelbestendig’ is. In deze blog maken we verschillende suggesties voor kindvriendelijke vloeren. Elke type vloer heeft zijn voor- en nadelen, dus hier een uiteenzetting voor jullie.

Tapijt

Een tapijt is een zacht, comfortabel en een huiselijke vloer die je kind ook nog eens kan beschermen tegen blauwe plekken. Dit aspect van veiligheid is een groot voordeel van een tapijt, maar deze veiligheid moet wel met een korreltje zout genomen worden. Er zijn namelijk altijd dingen die fout kunnen gaan in een kamer, gevaar zit tenslotte in een klein hoekje. Het nadeel van tapijt in een kinderkamer is dat in deze kamer nog wel eens gemorst wordt. Hier kan een tapijt niet zo goed tegen. En een ander nadeel is onderhoud. Om een tapijt in een mooie conditie te houden moet hij regelmatig gestofzuigd en gereinigd worden.   

Hardhout

Wat een hardhouten vloer karakteriseert is dat hij vaak lang meegaat en gemakkelijk schoon te houden is. Daarnaast heeft zo’n vloer ook nog eens een klassieke uitstraling die eigenlijk nooit uit de mode raakt. Een bedrijf als senso biedt zeer stijlvolle hardhouten vloeren aan.

Bamboe

Een bamboe vloer deelt veel eigenschappen met de hardhouten vloer, maar het is een goedkoper alternatief. Bamboe is materiaal dat gesponnen kan worden in de zachtste stof, maar als je er een vloer van maakt is het harder en krasbestendiger dan hardhout. Daarnaast is de bamboe vloer ook nog eens een milieubewuste keuze, want er is minimale C02-uitstoot nodig om een bamboe vloer te realiseren.  

Kurk

Een vloer gemaakt van kurk is een uitstekende keuze voor een kinderkamer. Het is een warme en relatief zachte vloer, wat ervoor zorgt dat het een comfortabel en veilig speeloppervlak is. Het enige nadeel aan een kurkvloer is dat het zeer gevoelig is voor waterschade. Dus om de vloer in een goede conditie te houden, moet het morsen minimaal blijven.

 Laminaat

Als geen van de eerdergenoemde vloeren je als muziek in de oren klinken, is laminaat een goedkoop en gemakkelijk te installeren alternatief. Laminaat is duurzaam, krasvast en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien is het niet duur. Het nadeel aan laminaat is echter dat het een niet zo’n stijlvolle look creëert in veel gevallen.

Conclusie

Er zijn genoeg keuzes voor een kindervloer en elke vloer heeft zo zijn voor en nadelen. We hopen dat deze blog je heeft geholpen in je keuzeproces. Weeg af wat voor jou de belangrijkste eigenschappen zijn van een kindervloer en kies de vloer die het dichtst bij je ideaal komt.