De vloer van je huis is één van de duurdere investeringen die je doet bij het inrichten van je interieur. Er is genoeg keuze, en het selecteren van verschillend materiaal voor elke kamer hoeft niet te resulteren in een goede look. Je kunt de link leggen tussen de verschillende vloeren door middel van kleur. Volg de “regel van drie”, dit betekent dat je slechts drie verschillende soorten vloer moet kunnen zien vanaf elk punt in je huis.

Kleurenschema

Een goed interieurontwerp omvat een kleurenschema voor het hele huis. Variaties in kleurkeuzes zijn afhankelijk van de locatie van de kamers en het aantal verdiepingen in het huis. Begin met de hal, selecteer een soort tegel, hout, steen, leisteen of mozaïek om de ingang van het huis een statement te laten maken. Jouw kleuren mengen zich vanaf dit punt naar binnen.

Keuken/eetkamer

Het is belangrijk om de kleur van de vloer aan te passen aan de ingang van het huis. Een exacte match is niet nodig zolang de tinten zich maar vermengen. Een eetkamer met een harde vloer is praktisch, tegels of stenen in dit geval het beste. Een esd vloer is ook praktisch als je veel elektrische apparaten in de keuken gebruikt.

Woonkamer

Als je kiest voor tapijt in de woonkamer, ga dan voor een donkere kleur, om potentiele vlekken minder zichtbaar te doen lijken. Hout, tegels en stenen werken het best in ruimtes waar veel bewogen wordt.

Logeerkamers

Hier kan je creatiever zijn in de vloer. Kinderkamers moeten een harde vloer hebben vanwege het frequente morsen van kids. Een verweerd laminaat is goedkoper dan hout en slijt niet snel. Als de logeerkamers uit de buurt zijn van woonkamer, dan kan je best een beetje spelen met de kleur.

Master Bedroom

Kies voor de master bedroom bijvoorbeeld een pluche tapijt, hout, tegel of laminaat. Meng de kleuren met de vloerbedekking die je hebt geselecteerd voor de badkamer. Het plaatsen van een Oosterse vloerbedekking, met rubberen rug, in het midden van de badkamer voegt elegantie en kleur toe, maar dit is maar een suggestie, er zijn natuurlijk tal opties.