Je hebt ervoor gekozen om een epoxyvloer te laten leggen in je woning of kantoorpand. Dit type gietvloer is naadloos en ligt bovenop een bestaande draagvloer. Epoxyvloeren staan erom bekend dat ze lang meegaan. Daarbij wil je natuurlijk dat deze mooi en schoon blijft. Wanneer vuil zich namelijk ophoopt, kunnen op den duur krassen ontstaan. Ook is het mogelijk dat er vlekken in je epoxyvloer komen en dat is natuurlijk zonde. Door op de juiste manier schoon te maken, blijft de strakke, industriële uitstraling blijft goed onderhouden.

Voordelen van een epoxyvloer

Een epoxyvloer heeft vele voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo zijn ze bijvoorbeeld goedkoper en dikker dan PU-gietvloeren. Enkele andere voordelen van epoxyvloeren zijn:

  • Ze zijn naadloos
  • Ze zijn vloeistofdicht
  • Ze gaan lang mee
  • Ze hebben een hoge slijtvastheid
  • Ze kunnen in erg veel kleuren en afwerkingen worden gemaakt
  • Ze zijn erg hygiënisch en eenvoudig schoon te maken

Reiniging

Een nadeel aan epoxyvloeren is dat ze relatief snel krassen kunnen vormen. Daarom is het goed schoonmaken en reinigen van de vloer van groot belang. Door de juiste reiniging wordt dit voorkomen. Daarnaast is het beter voor de uitstraling van je woning of kantoorpand dat je de vloer blinkend schoonhoudt. Een vieze vloer is namelijk geen gezicht. Daarom leggen we in deze blog uit hoe je het beste je epoxyvloer schoonmaakt.

Droog schoonmaken epoxyvloer

Om stofdeeltjes en zand te verwijderen van je epoxyvloer kun je de vloer het beste droog schoonmaken. Dit houdt in dat je geen natte middelen gebruikt, zoals een dweil. Je kunt je vloer droogreinigen met een zachte bezem, stofdoek/Swiffer of stofzuiger. Let bij het gebruik van een stofzuiger wel op dat je de stand van het mondstuk met de borstels naar beneden zet. Wanneer je dit niet doet, heb je meer kans op het maken van kleine krasjes.

Nat schoonmaken epoxyvloer

Let op: voordat je je epoxyvloer schoon gaat maken met natte middelen, moet je deze eerst droog hebben gemaakt. Wanneer er namelijk nog zand op je vloer ligt, maak je gemakkelijk krassen. Omdat een gietvloer vloeistofdicht is, is deze geschikt om nat schoon te maken. Je hoeft hiervoor geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vaak is water alleen al voldoende. Bij een zwaar bevuilde epoxyvloer kun je een vloerreiniger gebruiken.