Een gietvloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. De ondergrond in je badkamer moet voldoen aan enkele voorwaarden, aangezien de badkamer een veelgebruikte ruimte is. Daarnaast wordt het in badkamers sneller vochtig dan in andere ruimtes, vanwege het water uit kranen en douches. Een gietvloer leent zich perfect voor de omstandigheden van een badkamer. In deze blog vertellen we je waarom een gietvloer de ideale vloer is voor in je badkamer.

Hygiënisch

Gietvloeren zijn hygiënisch. Dit komt doordat zowel de vloeren als wanden van dit materiaal naadloos zijn. Geen last van kitranden, kalkaanslag en schimmel. Met een gietvloer is het zeer eenvoudig om je badkamer schoon te houden en te krijgen.

Vloeistofdicht

Een gietvloer wordt afgewerkt met een speciale toplaag. Door deze toplaag zijn zowel gietvloeren als gietwanden vloeistofdicht. Vooral in een badkamer, waar veel gebruik gemaakt wordt van water uit kranen, douches en een bad, is het erg handig om een waterdichte vloer te hebben. Op deze wijze hoef je je geen zorgen te maken over eventuele vochtschade aan vloeren en wanden.

Onderhoudsvriendelijk

Door de naadloze afwerking en toplaag van gietvloeren zijn deze vloeren zeer onderhoudsvriendelijk. De badkamer is een ruimte die iedere ochtend en avond vaak gebruikt wordt. Koppel daar alle stoffen en vuilresten die haarlak en andere verzorgingsproducten achterlaten aan en je weet dat de badkamer vaak schoongemaakt moet worden. Met een gietvloer scheelt iedere schoonmaakbeurt veel tijd en is stofzuigen al voldoende. Wanneer je één keer in de aantal weken de vloer dweilt dan blijft de gietvloer goed onderhouden en lang mooi.

Antislip

Een uitglijder maken in de badkamer is het laatste dat je wilt na heerlijke douche of bad sessie. Door het vocht en natte vloeren is de kans groter dat je kunt uitglijden in een ruimte als de badkamer. De toplaag die een gietvloer vloeistofdicht maakt, kan de gietvloer ook antislip maken. Zo verklein je de kans op een glijpartij en lichamelijke pijn als gevolg van een valpartij.

Vloerverwarming

Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Vooral in de wintermaanden kan het erg koud zijn om uit bad of onder de douche weg te stappen. Voorkom koude voeten en neem vloerverwarming bij de gietvloer, zodat je er ook in de wintermaanden lekker bijstaat in de badkamer.

Lange levensduur

Naast de onderhoudsvriendelijkheid en vloeistofdichtheid van gietvloeren, gaan deze soort vloeren over het algemeen ook lang mee. Wanneer je de gietvloer op de juiste manier onderhoudt en dus zo nu en dan stofzuigt en dweilt, dan kun je jarenlang genieten van een gietvloer in de badkamer.