Vloeren zijn meestal niet iets waar we veel aandacht aan besteden, tenzij er iets mis mee is. Toch zijn ze essentieel voor de productiviteit en veiligheid op de werkvloer. Bij het kiezen van een nieuwe ondergrond is een van de opties een epoxy vloercoating. We geven 10 redenen waarom dit type vloer interessant is voor bedrijven als ook huizen.

 

Epoxy is een materiaal dat fungeert als afdichtingsmiddel voor betonnen vloeren. Epoxy coatings kunnen worden gebruikt op vloeren voor commerciële gebouwen, zoals op loopbruggen, op muren of plafonds en op garagevloeren. Veel faciliteiten die de voordelen van epoxy vloeren al hebben ervaren zijn commerciële of industriële gebouwen zoals fabrieken, magazijnen, farmaceutische gebouwen, voedsel of drank fabrieken, zelfs laboratoria. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het installeren van epoxy coating in je gebouw:

 

  • Duurzaamheid: Betonnen vloeren met epoxycoating gaan langer mee en zijn vrij goed bestand tegen slijtage, waardoor je geld bespaart en minder tijd kwijt bent aan reparaties.
  • Sterkte: Als de epoxy eenmaal is omgezet in een vast polymeer, wordt het ongelooflijk sterk en voorkomt het chemische afbraak.
  • Bespaart tijd: Epoxyvloeren zijn meestal snel en eenvoudig te installeren, wat betekent dat er minder tijd nodig is voor het stilleggen van de productie voor installatie van een vloer.
  • Onderhoudsarm: Eenmaal voorzien van de epoxycoating is het beton niet meer poreus, aangezien het is afgedicht. Hierdoor is het makkelijker te reinigen.
  • Esthetisch: Coatings zijn meestal verkrijgbaar in een scala aan kleuren en patronen die passen bij je specifieke stijl of die van je bedrijf.
  • Chemisch bestendig: Epoxycoatings zijn bestand tegen voortdurende blootstelling aan krachtige chemicaliën, wat perfect is voor magazijnen of planten die aan dergelijke materialen kunnen worden blootgesteld.
  • Veiligheid: Deze coatings zijn ook bestand tegen uitglijden, temperatuur, extreme impact en zelfs brand, waardoor zowel de veiligheid van je medewerkers als van je gebouw gewaarborgd blijft.
  • Helderheid: De vloer kan van een hoogglans optie voor coatings worden voorzien, die door reflectie de verlichting in je ruimte in belangrijke mate verbetert.
  • Verlaagt het onderhoud van transportmaterialen: Het kiezen van een epoxy coating kan ook de slijtage van voertuigen in de ruimte verminderen, omdat het minder wrijving geeft voor machines.
  • Helpt het milieu: Ten slotte zijn epoxycoatings een groene optie voor je bedrijf vanwege de vermindering van slijtage en de duurzaamheid van de vloer.

 

In België zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van deze vloeren. Met een Senso epoxyvloer kies voor kwaliteit en vakkundige installatie.