Een bedbank of slaapbank is een handige optie om ruimte te besparen in je woning. Heb je bijvoorbeeld veel kinderen of heb je vaak logés? Met een bedbank creëer je extra slaapplaatsen wanneer dit nodig is. Er zijn verschillende soorten bedbanken op de markt, en elke heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Mocht je overwegen om een bedbank te kopen, dan helpt dit blog je verder bij het maken van de juiste keuze.

Dwarsslapers

Een dwarsslaper is ideaal wanneer je in een kleine ruimte woont en je elke vierkante meter in je huis optimaal wilt benutten. Deze lichtgewicht slaapbank is eenvoudig om te bouwen naar een comfortabel bed. Handig aan een dwarsslaper is dat je gewoon je eigen matras erop kunt leggen, mits deze tussen de 90 en 180 cm breed is. Dwarsslapers worden vaak gekozen omdat ze nog meer ruimte besparen dan andere type bedbanken.

Naar voren toe openend

Een naar voren toe opende slaapbank is groter dan een dwarsslaper en is, wanneer opengeklapt, ook geschikt als twee persoon slaapbank en is nauwelijks te onderscheiden van een normaal bed.  Een ander voordeel van dit type slaapbank is dat het slaapcomfort veel groter is dan bij bijvoorbeeld een dwarsslaper. Een naar voren toe opende slaapbank is vooral gericht op comfort en is daarom vaak ook duurder dan andere type slaapbanken.

Slaapbank/stapelbed

Dit relatief nieuwe type slaapbank is erg handig wanneer je meerdere kinderen hebt, die vaak dol zijn op stapelbedden. De bank is overdag een praktische zitbank en is ’s nachts eenvoudig om te bouwen tot handig stapelbed. Dit type slaapbank is overigens ook handig voor logés. Bij bijvoorbeeld One Room Living hebben ze nu meerdere stapelbedvarianten in huis die eenvoudig opklapbaar zijn en voorzien zijn van de meest moderne frontpanelen. De slaapbanken en opklapbedden geven het gehele interieur een strak uiterlijk en zijn een lust voor het oog.