In de zomertuin geniet je extra wanneer deze helemaal perfect ingericht is met tuinhout. We gaan de toepassingen van tuinhout uit de doeken doen. Want je wilt je vrienden natuurlijk wel graag ontvangen op een bijzondere plek. Dat wordt je zomertuin zeker met tuinhout! Helemaal als je een tuinhuis erin zet.

Wat is tuinhout?

Veel mensen praten over tuinhout, maar ze weten vaak niet wat het precies is. Tuinhout is alle houten elementen in een design die speciaal voor de tuin ontwikkeld zijn. Denk hierbij aan: tuindeuren, vlonders en schuttingpalen. Het is design waarmee je een strakke indeling van de tuin kunt realiseren. Natuurlijk is dit hout behandeld, waardoor het lang meegaat. Douglas of eikenhout zijn houtsoorten die de basis voor tuinhoutdesign vormen.

Pergola

We vinden tuinhout terug in schuttingen, palen en pergola’s. De pergola is een verrijking van je tuin. Je kunt er heerlijk onder zitten. Natuurlijk wil het in Nederland nog wel eens regenen, dit feit is te counteren met een pergola. Zo kun je met elk weertype genieten van het buitenleven. Onder een pergola waan je je in een mediterraanse setting, superleuk. Maar laten we wel wezen: wie zegt dat je alleen een tuin in Nederland hebt waar tuinhout een plek kan hebben? Veel mensen hebben een vakantiehuisje in het buitenland, daar kun je naar hartenlust aan de slag met tuinhout. Vaak is daar ook veel meer ruimte. Soms moet je ook met tuinhout even over de grenzen heen weten te denken.

Vijver

Omdat tuinhout zo’n wendbaar begrip is, kun je er ook echt alle kanten mee uit. Wanneer je bijvoorbeeld een vijver hebt in je tuin, dan is het erg leuk om daar omheen vlonders te leggen, die vormen dan een soort waterkant waar je met een badhanddoek of stretcher op kunt liggen. Tuinhout is ook ideaal om een brugje van de maken.

Picknicktafel

Samen genieten is waar het leven over gaat. In de setting van de zomertuin is het een idyllische belevenis om met z’n allen te picknicken. En hoe je dat het beste kunt doen? Gewoon lekker rond een houten picknicktafel. Deze is vaak vervaardigd uit duurzaam hout. Tuinhout is in verschillende soorten en maten te verkrijgen en maakt van je buitenruimte een ideale zomertuin.

Tuinhuis

Wil je een plek voor je kussens en gereedschap? Dan is een tuinhuis van tuinhout echt een aanrader. Kinderen zijn er dol op. Als het redelijke afmetingen heeft, dan kun je er zelfs een beetje in relaxen. Op een zomeravond genieten in je tuinhuis is toch wel echt heel ontspannend!

Conclusie

Er is veel met tuinhout in je zomertuin te verspijkeren. Het zorgt voor een mooie sfeer en biedt mogelijkheden om extra leuk te recreëren.